Bine ati venit pe Avest.ro - Simplu. Rapid. Eficient.
Program lucru : L-V 9.00-17.00   |   Mail : contact@avest.ro   |  Telefon : 0746 957 977
Du-te la conținut
Audit Energetic
    Auditul energetic al unei clădiri urmărește identificarea principalelor caracteristici termice și energetice ale construcției și ale instalaţiilor aferente acesteia și stabilirea, din punct de vedere tehnic și economic a soluțiilor de reabilitare sau modernizare termică și energetică a constructiei și a instalațiilor aferente acesteia, pe baza rezultatelor obținute din activitatea de analiză termică și energetică a clădirii.
 Atunci când se reabilitează /modernizează o clădire trebuie să se ţină seama de pierderile de căldură pe care le poate avea o clădire(adică 25 % prin acoperiş, 10 % prin ferestre, 35 % prin pereţi, 155 prin fisuri şi 15% prin podea).Reabilitarea/modernizarea termică a unei clădiri reprezintă îmbunătăţirea acesteia pentru a se menţine căldura la interior.
    Aceasta presupune adăugarea de izolaţie termică, etanşarea, îmbunătăţirea sau chiar înlocuirea ferestrelor şi a uşilor, precum şi îmbunătăţirea echipamentelor şi instalaţiilor cu care este prevăzută clădirea. Reabilitarea termică înseamnă şi implementarea de măsuri de eficienţă energetică în toate activităţile de renovare şi reparaţii ale clădiri.
    O casă bine izolată este confortabilă, silenţioasă şi acumulează mai puţin praf şi polen la interior.Orice activitate de îmbunătăţire, menţine clădirea într-o formă mai bună, prelungind durata de viaţă şi mărind valoarea acesteia. Investiţiile contribuie la scară mai mare şi la economisirea resurselor primare de energie, precum şi la diminuarea poluării mediului prin emisiile de gaze inerente procesului de producere a energiei.
   Costurile legate de reabilitarea termică a unei clădiri sunt mai mici decât costurile legate de instalarea unei capacităţi suplimentare de energie termică pentru încălzire.
     Scopul Auditului Energetic este promovarea măsurilor pentru creșterea performanței energetice a clădirilor, ținându-se cont de condițiile climatice exterioare și de amplasament, de cerințele de confort interior, de nivel optim, din punct de vedere al costurilor, al cerințelor de performantă energeticl, precum și pentru ameliorarea aspectului urbanistic al localităților.
    Strategiile de reabilitare energetică a unei clădiri trebuie să ţină seama de asigurarea la interior a condiţiilor de confort, sănătate şi siguranţă pentru toţi utilizatorii clădirii. Caracteristicile materialelor de construcţie şi reabilitare, procedurile de instalare şi tehnicile de construcţie sunt, în mod normal, indicate în coduri şi standarde, cu accent pe problemele de sănătate şi de siguranţă, precum ventilaţia şi protecţia împotriva incendiilor. Din acest motiv, dacă măsurile de reabilitare nu pot fi implementate de chiar utilizatorii sau proprietarii clădirii, este recomandat să se apeleze la specialişti.
      Dacă certificatul energetic doar calculează performanța energetică a  clădirii în funcție de mai multe sisteme consumatoare de energie,  auditul energetic presupune prezentarea de soluții pentru reducerea  acestor consumatori energetici prin intermediul unor intervenții fizice  asupra clădirii.

Auditul energetic este menit să determine:
  • Cantitatea de energie ce este consumată prin încălzirea, iluminarea si producerea apei calde menajere
  • Soluțiile de reabilitare și, eventual, de modernizare termo-energetică și a instalațiilor

    Metodologia de calcul al performanţei energetice a clădirilor se referă la toate cladirile, în cadrul cărora se desfașoară activităti care necesită asigurarea unui anumit grad de confort și regim termic, potrivit reglementărilor tehnice în domeniu, în condiții de consum redus de energie.
     Prin modernizarea si/sau reabilitarea cladirii, aceasta trece intr-o  clasa energetica superioara, cu consumuri mult mai mici de energie. De obicei  cladirile vechi se incadreaza in clase energetice slabe, adica de  la clasa C in jos. Reabilitarea energetica presupune izolaea termica a  anvelopei cladirii cat si schimbarea instalatiilor acesteia . Toate aceste masuri conduc la reducerea considerabila a consumului de energie, deci scad  facturile pentru incalzire dar se imbunatateste si confortul interior  al ocupantilor. Perioada de incalzire a cladirii scade datorita  pierderii de caldura . Practic la un apartament de 3  sau 4 camere dintr-un imobil reabilitat din punct de vedere termic,  costurile cu caldura pot fi sub 1000 lei/an, in functie de suprafata si  amplasarea apartamentului.
     Dacă doriți să vă faceți o imagine clară și  reală a modului în care se realizează consumurile energetice ale imobilului prin determinarea ponderilor de consum , punem la dispoziția dumneavoastră servicii de audit energetic  având ca scop cuantificarea, prin analiză cost-beneficiu și elaborarea de soluții fezabile de creștere a eficienței energetice
    Un audit energetic este întocmit de către auditori energetici Avest Solutions Consult, autorizați și acreditați de Ministerul Dezvoltării Regionale și Administratiei Publice.        
    Avest Solutions Consult presteaza servicii de elaborare al Auditului Energetic nu si audit industriala pentru mai multe orase din tara . Termenul si pretul de elaborare variaza in functie de suprafata si complexitatea cladirii. Auditul energetic se poate realiza  decat de auditorii de grad I.
 Pentru orice detalii legat de Auditul energetic nu ezitati sa ne contactati !

 contact@avest.ro
 +40 746 957 977
Contact :
Sediu social
Str. Decebal, Nr.28A, Drobeta Turnu Severin
Romania, 220110
Date fiscale :
Sc AVEST Solutions Consult Srl
Reg.comert: J25/576/28.07.2017
CUI     :  38042844
IBAN  : RO76BTRLRONCSOC406752801
Protectia Consumatorului
Autoritatea Nationala Pentru Protectia Consumatorului
www.anpc.gov.ro
Tel : 021/ 9551
Program : L- V : 9.00 - 17.00
Proiectare  |   Servicii
Copyright © 2022 Avest.ro. Toate drepturile rezervate.
               Avest.ro
Birou de proiectare si servicii
      Simplu. Rapid. Eficient.
               ____________
Înapoi la cuprins