Consultanta Gratis Consultanţă Gratis !                     Program de lucru Luni-Vineri : 09.00 - 17.00                  Telefon 0746 957 977                Mail contact@avest.ro

➥ Simplu. Rapid. Eficient.➥ Certificat Energetic➥ Termografiere Cladiri➥ Debransare Colterm

Consultanta  Consultanţă Gratis !        Telefon 0746 957 977       Mail contact@avest.ro

0746 957 977       Mail contact@avest.ro

Du-te la conținut
Idei simple și eficiente pentru a reduce costurile de energie al casei
Avest.ro
Publicat de Avest.ro în constructii · 7 Ianuarie 2023
Tags: reducereenergieconsumenergiesfaturipracticepretincalzire
Idei simple și eficiente pentru a reduce costurile de energie în casa
Costurile de energie pot reprezenta o mare parte din bugetul lunar al unei familii. Din fericire, există multe modalități simple și eficiente de a reduce aceste costuri fără a investi mulți bani. În acest articol, vom explora câteva dintre aceste modalități, inclusiv instalarea de termostate inteligente, înlocuirea becurilor cu LED-uri, folosirea prizelelor cu senzori de mișcare și înlocuirea echipamentelor vechi cu modele mai eficiente energetic. În plus, vom discuta despre închiderea consumatorilor de energie când nu sunt folosiți, folosirea perdelelor și a jaluzelelor pentru a menține căldura și răcoarea în casă, și adăugarea de izolație pentru a împiedica pierderile de căldură. Cu puțină planificare și atenție la consumul de energie, puteți face o diferență semnificativă în costurile de energie ale casei dvs.
 1. Instalează termostate inteligente. Acestea te ajută să reglezi temperatura în funcție de programul tău și să economisești energie atunci când nu ești acasă. De exemplu, dacă te trezești la ora 6 dimineața, termostatul poate să încălzească încăperea la ora 5:30, astfel încât să fie caldă când te trezești.
 2. Înlocuiește vechile becuri cu LED-uri. Becurile LED consumă de până la 75% mai puțină energie decât becurile incandescente și au o durată de viață mult mai lungă.
 3. Folosește prizele cu senzori de mișcare pentru a opri curentul în încăperile pe care nu le folosești. De exemplu, dacă ai o încăpere de oaspeți care nu este utilizată în mod frecvent, poți instala o priză cu senzor de mișcare care să oprească automat curentul când nu se detectează mișcare în încăpere.
 4. Înlocuiește vechile echipamente cu modele mai eficiente energetic. Chiar și dacă nu poți înlocui imediat toate echipamentele din casă, poți începe cu cele mai consumatoare de energie, cum ar fi frigiderul sau mașina de spălat vase.
 5. Închideți consumatorii de energie când nu sunt folosiți. De exemplu, nu lăsați televizorul în standby când nu este folosit sau încărcătorul în priză când telefonul este încărcat complet.
 6. Folosiți perdele și jaluzele pentru a menține căldura în timpul iernii și pentru a bloca soarele în timpul verii.
 7. Adăugați izolație în pereți și tavan pentru a împiedica pierderile de căldură prin pereți sau prin tavan. Acest lucru poate ajuta la menținerea căldurii în casă în timpul iernii și la menținerea răcirii în timpul verii.
 8. Folosiți un dispozitiv de economisire a energiei pentru a menține consumul de energie al electrocasnicelor la un nivel minim atunci când nu sunt folosite. Acest lucru poate ajuta la reducerea facturilor de energie.
 9. Folosiți prizele de timp pentru a opri automat curentul către electrocasnicele care nu sunt folosite în timpul nopții sau când nu sunteți acasă.
 10. Folosiți prizele de control pentru a opri automat curentul către electrocasnicele care consumă energie în mod continuu, cum ar fi frigiderul sau congelatorul, atunci când nu sunt necesare.
 11. Folosiți prizele de întrerupătoare pentru a opri automat curentul către electrocasnicele care nu sunt folosite în mod regulat, cum ar fi mașina de spălat vase sau mașina de spălat rufe.
 12. Verificați și înlocuiți dacă este necesar orice furtun sau conductă de apă care prezintă pierderi. Acest lucru poate ajuta la reducerea consumului de apă și, prin urmare, la reducerea facturilor de apă.
 13. Sper că aceste sfaturi v-au oferit câteva idei simple și eficiente pentru a reduce costurile de energie în casa dvs. Făcând câteva schimbări simple în modul în care utilizați energia în casa dvs., puteți face o diferență semnificativă în facturile de energie și în impactul asupra mediului.


 contact@avest.ro
 +40 746 957 977
              Proiectare | Servicii

       ✔ Certificat Energetic
Date fiscale :
Sc AVEST Solutions Consult Srl
Reg.comert: J25/576/28.07.2017
CUI   :  38042844
Program : L- V : 9.00 - 17.00
Proiectare  |   Servicii
Copyright © 2024 Avest.ro. Toate drepturile rezervate.
               Avest.ro
Birou de proiectare si servicii
      Simplu. Rapid. Eficient.
               ____________
Înapoi la cuprins