Bine ati venit pe Avest.ro - Simplu. Rapid. Eficient.
Program lucru : L-V 9.00-17.00   |   Mail : contact@avest.ro   |  Telefon : 0746 957 977
Du-te la conținut
Termografiere
     Avest.ro ofera servicii de termografiere pentru cladiri si instaltiile aferente acestora prin intermediul camerei termice in cel mai scurt timp si la cele mai avantajoase preturi.
      Termoviziunea sau termografia în construcții este o metodă calitativă utilizată pentru vizualizarea, înregistrarea și reprezentarea distribuției temperaturii pe suprafața anvelopei clădirii cu ajutorul unui sistem de detecție în infraroșu.Citirea radiațiilor electromagnetice în spectrul infrarosu furnizează informații utile și necesare în inspectarea și efectuarea de testări non-distructive ale elementelor unei construcții
Prin intermediul termografiei, se pot obține urmatoarele:
1.Determinarea punților termice care reprezintă zona unde transferul de caldură (energie) are loc intr-un mod mult mai accelerat decât prin zonele mai bine izolate termic, punți termice, ce se  regăsesc în dreptul stâlpilor, grinzilor, buiandrugilor, planșeelor, atât pe fațade, cât și în zonele de terase/acoperișuri/socluri. Astfel puteți preintâmpina apariția condensului, deoarece, în anumite condiții de temperatură și umiditate relativă se pot atinge temperaturi inferioare punctului de rouă și astfel se pot crea premisele apariției mucegaiului.
2. Detectarea unei izolări prost efectuate a pereților/acoperișurilor/teraselor sau utilizarea unor materiale termoizolante neconforme sau de grosime insuficientă.
3. Analiza corectă punct de vedere al conductivitații termice a  tâmpălriei exteriore (ferestre /uși) cât și detecția infiltrațiilor/exfiltrațiilor de aer ce pot apărea în jurul tâmplăriei exterioare .
4. Detecția instalațiilor sanitare sau de încălzire ascunse în pereți/pardoseli (atunci când acestea sunt în regim de funcționare). Căldura radiată de instalații duce la o variatie de temperatură pe suprafața elementului de construcție în cadrul căruia sunt înglobate.
5. Determinarea zonelor cu  infiltrații de apă în fațade/socluri/terase, cât afecteaza aceste infiltrații, proces vizibil prin procedura de termografie în construcții (termografie clădiri), deoarece, zonele umede au temperaturi diferite față de zonele uscate.
    Examinarea anvelopei clădirilor folosind metoda termografiei în infraroșu se poate face fie pe suprafața interioară (caldă), fie pe suprafața exterioară (rece).
 • pe suprafața interioară, zonele mai slab izolate sunt mai reci și vor apărea pe termograme în nuanțe mai închise.
 • pe suprafața exterioară, zonele mai slab izolate au temperaturi mai ridicate și vor apărea pe termograme în nuanțe deschise.
Potrivit normativului MP-037-04 activitatea de termografiere se desfășoară:
   • la recepția lucrărilor
   • la cerere
   • în caz de cutremure și mișcări de teren
   • la reabilitări de clădiri
Procedura de termografie în contrucții oferă rezultate optime atunci când diferența de temperatură dintre mediul exterior și cel interior este de cca. 20°C!

Termogarfiere-Termoscanare-Termoviune-Cladiri si instalatii aferente

 contact@avest.ro
 +40 746 957 977
Contact :
Sediu social
Str. Decebal, Nr.28A, Drobeta Turnu Severin
Romania, 220110
Date fiscale :
Sc AVEST Solutions Consult Srl
Reg.comert: J25/576/28.07.2017
CUI     :  38042844
IBAN  : RO76BTRLRONCSOC406752801
Protectia Consumatorului
Autoritatea Nationala Pentru Protectia Consumatorului
www.anpc.gov.ro
Tel : 021/ 9551
Program : L- V : 9.00 - 17.00
Proiectare  |   Servicii
Copyright © 2022 Avest.ro. Toate drepturile rezervate.
               Avest.ro
Birou de proiectare si servicii
      Simplu. Rapid. Eficient.
               ____________
Înapoi la cuprins